Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Skönhet

Photoshop på flaska – Niod till Sverige

Äntligen släpps det kanadensiska hudvårdsmärket Niod på den svenska marknaden – dags att skippa filtret på mobilen.

Text: Gabriella Kvarnlöf - 25 december 2017
Annons

En färsk rapport från branschorganisationen Cosmetics Europe visar att svenskarna konsumerar mest skönhet per person i hela EU. Och visst är skönhet trendigt just nu, nya märken bubblar upp hela tiden och instagram svämmar över av bilder på personer i diverse uppseendeväckande ansiktsmasker.

Den kanadensiska skönhetskoncernen Deciem är en tungviktare på marknaden och dess märken har tills alldeles nyligen bara gått att köpa utanför Sverige. Under Deciems paraply hittar vi bland annat hajpade Niod och The Ordinary. Två hudvårdsmärken som älskas av beautynördar världen över. Nyligen lanserades Niod i Stockholm och stoltserar nu med egen butik på Åhléns City.

En av Niods mest omtalade produkter är Photography Fluid Opacity 12 %, som också kallats för ”Photoshop på flaska”. Det är ett serum som gör huden matt och skimrande, precis som om man lagt ett kamerafilter över sin hud. Men deras mest hypade produkt stavas Copper Amino Isolate Serum 2:1, ett högkoncentrerat serum innehållandes en hel drös olika kopparpeptider.

Vi fick en pratstund med Deciems svenska produktchef Kinna Högberg West kring vad just Niod tillför på den svenska skönhetsmarknaden.

– Niod tillför samma sak på den svenska marknaden som varumärket tillför i resten av världen: en vision om att vara i framkant av vetenskapen kring hud utan att ta hänsyn till andra varumärken, trender eller kritik. Det betyder att Niod alltid kommer att ha en nischad målgrupp som värdesätter äkta engagemang, kvalitet och innovation – en målgrupp som inte låter sig förföras av marknadsföring eller prisstrategier. Utöver detta är Niod en professionell serie framtagen för att vara ett komplement till dermatologiska och kirurgiska skönhetsingrepp. Till ett rimligt pris. NIOD främjar helt enkelt en övergripande hudhälsa.

Deciems märke The Ordinary är också på väg till Sverige, men det får vi vänta på tills våren 2018.

Annons