Mäklare: Låg risk för fallande bopriser

Mäklarna på storstädernas bostadsmarknader bedömer i genomsnitt att sannolikheten för prisfall under året som kommer ligger på runt 15 procent, enligt SBAB:s Mäklarbarometer.
Mäklarna på storstädernas bostadsmarknader bedömer i genomsnitt att sannolikheten för prisfall under året som kommer ligger på runt 15 procent, enligt SBAB:s Mäklarbarometer. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Sveriges mäklare tror inte på några kraftiga fall på bostadsmarknaden i storstäderna i år. Men i Göteborg och Malmö är läget något mera osäkert än i Stockholm, visar SBAB:s Mäklarbarometer.

TT
Publicerad
Annons

Bostadsbubbla eller inte? De senaste årens kraftiga prisökningar på bostäder i Sverige har gjort att många har höjt ett varningens finger för att utvecklingen snabbt kan vända. Men det kommer inte att ske i år i – alla fall inte om man ska tro landets mäklare.

Enligt SBAB:s nya Mäklarbarometer – en enkätundersökning som görs kvartalsvis – bedömer bara ett fåtal mäklare att sannolikheten för prisfall i stortstäderna överstiger 50 procent medan nära hälften tror att prisfall är helt osannolikt. I genomsnitt tror de tillfrågade mäklarna att sannolikheten för minskade priser under 2017 ligger på omkring 15 procent.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons