ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Frukosten för världens mest framgångsrika

Foto: Dan Hansson

Intellekt i all ära, att vidmakthålla sunda vanor är en viktig nyckel till medgång. Så vad äter världens mest framgångsrika människor till dagens viktigaste måltid, frukost?

Linda Iliste
Publicerad
Annons

1 / 5

Foto: Reed Saxon/TT

Richard Branson

Den brittiske entreprenören Richard Branson är känd för sin äventyrliga personlighet. Men när det kommer till morgonmålet är rutinerna strikta. Efter väckning klockan fem väntar en skål müsli och för det mesta fruktsallad. Då och då ersätts den med ”kippers”, det vill säga sill som legat i saltlake innan den kallrökts. Till detta dricker engelsmannen förstås en kopp te. Lätt och närande.

Annons
Annons

2 / 5

Foto: Philip Davali/TT

Barack Obama

Rostat bröd. Gröt. Frukt. Och ägg, ibland hela sex stycken. En ganska vanlig, men rejält stadig frukost som känns passande för en ledare. Att forne presidenten Barack Obama lyckas hålla igång sitt knökfulla arbetsschema sägs bero på den hälsosamma livsstil han ser till att allt roterar runt. Något Obama däremot undviker är kaffe. Dagen inleds i stället med vatten, apelsinjuice eller grönt te.

Annons
Annons

3 / 5

Foto: Evan Agostini/TT

Bill Gates

Lite ögonbrynshöjande är det allt, att den som länge ansågs vara världens mäktigaste affärsman tycks ha riktigt onyttiga morgonvanor. Enligt Bill Gates exfru Melinda äter Microsoftgrundaren och filantropen sällan frukost över huvud taget. Om något slinker ner blir det för det mesta en skål sockriga Cocoa Puffs.

Annons
Annons

4 / 5

Foto: John Raoux/TT

Elon Musk

Precis som Bill Gates har grundaren av Space X och Tesla en tendens att hoppa över dagens första måltid. De morgnar de vankas någon frukostmeny är den däremot betydligt hälsosammare, och består av en omelett. Äggen sköljs med fördel ner med kaffe.

Annons
Annons

5 / 5

Foto: Richard Drew/TT

Jack Dorsey

Wellnessvanorna som tillskrivs den vällyckade mjukvaruutvecklaren Jack Dorsey är närmast ökända. Medgrundaren av Twitter sade sig länge inleda dagen med två kokta ägg och sojasås. Numera svär han vid periodisk fasta – att minska dygnets timmar då man äter till förmån för de timmar då man inte äter. Något som lett till att både frukost och lunch strykts från måltidsschemat. Dorsey hävdar att det hjälper honom fokusera och sova bättre.

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons