RecensionNya filmer

Ur spårEn resa man gärna besparat sig själv

Torkel Petersson som Björn och Katia Winter  som Lisa i Mårten Klingbergs (”Min pappa Marianne”) nya film som utspelar sig i skidspåren.
Torkel Petersson som Björn och Katia Winter som Lisa i Mårten Klingbergs (”Min pappa Marianne”) nya film som utspelar sig i skidspåren. Foto: SF Studios

Storstadsnoja varvas med fäbodsromatik i Mårten Klingbergs nya film på temat ofrivillig barnlöshet. Det blir en slirig resa i fädernes spår som man gärna besparar sig, skriver SvD:s kritiker.

Jon Asp
Publicerad
Annons

När mörkret lagt sig över Vasaloppet och det sista repet dragits på den evighetslånga sträckan mellan Sälen och Mora, då befinner sig it-chefen Daniel fullständigt ur spår. Skidorna är ännu på, men Daniel är vilse, i loppet och i livet. Nu mitt i skogen och utan täckning på något plan.

Visste man inte bättre kunde man tro att det handlade om en film i sviterna av ”Turist”, ni vet Johannes Bah Kuhnkes krisande familjefar som vrålar ut sitt primalskrik i ett alplandskap på väg att lösas upp i vitt. D här är inte en dramakomedi av Ruben Östlund, men väl en ny dramakomedi av Mårten Klingberg som tidigare gett oss filmer som ”Offside”, ”Cockpit” och senast ”Min pappa Marianne”.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons