Annons

Trygga begagnatköpet – med nybilsgaranti

När du köper begagnat är den stora frågan vilket skick bilen verkligen är i. Med Volvo Selekt får du speciellt utvalda och kontrollerade Volvobilar.
När du köper begagnat är den stora frågan vilket skick bilen verkligen är i. Med Volvo Selekt får du speciellt utvalda och kontrollerade Volvobilar.

Säker, bekväm och 100 procent tillförlitlig. Så ser kravlistan ut hos många som letar en ny bil till familjen. Köper du bilen genom Volvo Selekt får du speciellt utvalda och kontrollerade Volvobilar som dessutom säljs med 24 månaders garanti. Nu finns även laddhybrider i utbudet.

Kravlistan när vi letar efter en ny bil till familjen ser ofta ut så här: den ska vara säker, bekväm och 100 procent tillförlitlig. En några år gammal Volvo svarar väl på kraven – då den är bekväm och inte minst mycket säker bil. Aktiv säkerhet med autobroms är standard och oftast finns här fler andra smarta förarstöd.

Ekonomiskt är det fördelaktigt att köpa begagnat då den stora värdeminskningen är som störst när bilen är helt ny.

Begagnat med nybilsgaranti

Utmaningen med att välja begagnat är att veta vilket skick bilen är i, samt att den inte har nya bilens garantier. Volvo Selekt är speciellt utvalda och kontrollerade Volvobilar som dessutom säljs med 24 månaders garanti, helt motsvarande det som gäller för en ny Volvo. Köpet blir extra tryggt genom att Selekt säljs av Volvohandeln.

– För många privatbilister är en nyare begagnad det smarta valet. Du har råd att välja en bil med all komfort- och säkerhetsutrustning, så att du får den bilupplevelse du vill ha, utan att behöva kompromissa. Ekonomiskt är det också fördelaktigt. Värdeminskningen är störst de första åren så totalkostnaden blir lägre än för nytt. Och med Volvo Selekt har vi skapat i princip samma trygghet som om du köpt nytt, säger Johan Carlsson, begagnatansvarig på Volvo Car Sverige.

Hårda krav säkerställer att bilen är fräsch och säker.

Kontrollerad och uppdaterad till Volvos standard

Bilarna som blir Volvo Selekt måste uppfylla viktiga krav. De är max fem år gamla med högst 10 000 mil på mätaren och har fått originalservice enligt schema. Innan de läggs ut till försäljning kontrolleras de på viktiga punkter och mjukvaran uppdateras till senaste version. Skicket på bilen är nu enligt den standard Volvo har satt upp.

– Vi har i detalj definierat vilket skick vi vill att en Selektbil skall ha, och det gäller hos alla Volvohandlare. Kunden skall veta att om han eller hon väljer Volvo Selekt så är bilen fräsch, säker och med garanti säger Johan Carlsson.

Assistans och Volvo On Call

De flesta Volvo Selektbilar har Volvo On Call installerat och här ingår 24 månaders abonnemang, som går att förlänga. Kunden får också Volvo Assistans med dygnet-runt-support och service vid vägkanten i 24 månader.