Rooney: Jag drack för att klara pressen

Englands förre fotbollsstjärna Wayne Rooney drack stora mängder alkohol under toppen av sin karriär för att tackla pressen, berättar han i en ny intervju. Arkivbild.
Englands förre fotbollsstjärna Wayne Rooney drack stora mängder alkohol under toppen av sin karriär för att tackla pressen, berättar han i en ny intervju. Arkivbild. Foto: Aleksandra Szmigiel/AP/TT

När Englands före detta fotbollsstjärna Wayne Rooney var på toppen av sin karriär drack han stora mängder alkohol för att klara pressen.

– Det fick mig att glömma. Det var ett supkalas, avslöjar 36-åringen för tidningen Mail on Sunday.

TT-AFP
Publicerad
Annons

Rooney led av ångest efter att ha slagit igenom som Englands mest lysande fotbollsstjärna i början av 00-talet. Han hade svårt att hantera livet i strålkastarljuset och pressen som kom med att representera sitt land, spela för ett storlag i Premier League och ständigt bevakas av medier.

– Jag gjorde många misstag när jag var yngre. Några kom fram i pressen, andra gjorde det inte, säger den tidigare Manchester United-kaptenen till Mail on Sunday inför premiären av dokumentären ”Rooney” på Amazon Prime.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons