Missnöje över Marvels arbetsvillkor: "Mobbning"

Premiär för en av Marvels senaste superhjältefilmer, "Thor: Love and Thunder" i Los Angeles i juni. Filmstudions vfx-artister säger nu att filmbolagets arbetsvillkor är fruktansvärda. Arkivbild.
Premiär för en av Marvels senaste superhjältefilmer, "Thor: Love and Thunder" i Los Angeles i juni. Filmstudions vfx-artister säger nu att filmbolagets arbetsvillkor är fruktansvärda. Arkivbild. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

Disney och Marvel studios dominerar biografmarknaden med sina superhjältespektakel. Men flera av vfx-artisterna som jobbar med visuella effekter har nu uttryckt sitt missnöje över omänskliga arbetsvillkor.

TT
Publicerad
Annons

Kraven från Marvel är omöjligt höga, med enorma sista-minuten-ändringar som tvingar dem att jobba över för låga löner. Det rapporterar bland andra The Guardian.

”De är en fruktansvärd kund och jag har sett alldeles för många kollegor bryta ihop efter att ha pressats att jobba för hårt medan Marvel tajtar till plånboken”, twittrade Dhruv Govil, en vfx-artist som arbetat med ”Guardians of the Galaxy” och ”Spider-Man: Homecoming”.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons