Allramålet: Samtliga döms till fängelse

Allras tidigare vd Alexander Ernstberger döms i hovrätten till sex års fängelse och näringsförbud. Tre ytterligare män döms i hovrätten. Arkivbild.
Allras tidigare vd Alexander Ernstberger döms i hovrätten till sex års fängelse och näringsförbud. Tre ytterligare män döms i hovrätten. Arkivbild. Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Hovrätten ändrar de tidigare friande domarna mot de höga cheferna i fondförvaltaren Allra. De fyra män som av tingsrätten friades för bland annat mutbrott och grov trolöshet mot huvudman döms nu till mellan fyra och sex års fängelse.

Tea Oscarsson/TT
Publicerad
Annons

Fyra män med kopplingar till pensionsbolaget Allra döms till fängelse för bland annat grovt mutbrott, grov trolöshet mot huvudman, bestickning och bokföringsbrott.

Domen handlar främst om en värdepappersaffär som kostat pensionsspararna minst 130 miljoner kronor. Affären var avsiktligt dyrare än vad som var befogat och den var noga uttänkt, menar hovrätten. De inblandade fick utbetalningar i hundramiljonersklassen i antingen ”provision” eller aktieköp.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons