Rasistiska påhopp mot Harris – efter beskedet

Kamala Harris blir både den första kvinnliga och den första svarta vicepresidenten om demokraternas Joe Biden vinnner valet i november.
Kamala Harris blir både den första kvinnliga och den första svarta vicepresidenten om demokraternas Joe Biden vinnner valet i november. Foto: Carolyn Kaster/TT

Bara minuter efter att Demokraternas blivande presidentkandidat Joe Biden meddelat att han valt senator Kamala Harris som sin kandidat till vicepresident utsattes hon för sexistiska och rasistiska påhopp – samtidigt som falsk information spreds på sociala medier.

Hannah Frejdeman
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Om Demokraternas Joe Biden vinner valet mot nuvarande president Donald Trump i november blir senator Kamala Harris historisk. Hon blir då den första kvinnliga och den första svarta vicepresidenten. Harris blir också den första vicepresidenten med asiatiskt ursprung (Harris har även indiskt ursprung).

– I dag tar han sin plats i den pågående historien om USA:s marsch mot jämlikhet och rättvisa som den enda personen som både jobbat tillsammans med den första svarta presidenten och som har valt den första svarta kvinnan som sin vicepresident, sade Harris efter att Biden gått ut offentligt med sitt val.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons