”Väldigt ofta vet vi inte vem som är ostens producent”
Chark- och ostförsäljare i Hötorgshallen välkomnar WWF:s köttguide, trots att kött och ost från flera europeiska matländer får rött ljus.
– Guiden bara stärker min tro på det jag gör, säger butiksägaren Sven Eriksson.
Butikerna har precis öppnat i Hötorgshallen och få försäljare har hunnit titta på Världsnaturfondens köttguide. Någon större oro skapar rubrikerna, om att ost, skinka och korv från flera europeiska länder bör undvikas, inte.
– I första hand handlar det om vilken kvalitet jag får på mina produkter i slutändan. Då kommer stressen och djurhushållningen in i bilden. Långa transporter och tajta burar är skadligt vilket man vet om man jobbat länge med mat, säger Sven Eriksson vars butik Österqvist i Hötorgshallen specialiserat sig på just italienska, tyska och spanska ost- och charkvaror.