”Väldigt ofta vet vi inte vem som är ostens producent”

När priserna pressas är det alltid någon som får lida på grund av det, säger Jackson’s ostaffärs ägare Niklas Chaligo.
När priserna pressas är det alltid någon som får lida på grund av det, säger Jackson’s ostaffärs ägare Niklas Chaligo. Foto: Veronica Johansson

Chark- och ostförsäljare i Hötorgshallen välkomnar WWF:s köttguide, trots att kött och ost från flera europeiska matländer får rött ljus.

– Guiden bara stärker min tro på det jag gör, säger butiksägaren Sven Eriksson.

Annica Lindström
Publicerad
Annons

Butikerna har precis öppnat i Hötorgshallen och få försäljare har hunnit titta på Världsnaturfondens köttguide. Någon större oro skapar rubrikerna, om att ost, skinka och korv från flera europeiska länder bör undvikas, inte.

– I första hand handlar det om vilken kvalitet jag får på mina produkter i slutändan. Då kommer stressen och djurhushållningen in i bilden. Långa transporter och tajta burar är skadligt vilket man vet om man jobbat länge med mat, säger Sven Eriksson vars butik Österqvist i Hötorgshallen specialiserat sig på just italienska, tyska och spanska ost- och charkvaror.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons