Ny modell testas i Tyskland: ”Dagspass”

Vid sex teststationer i innerstaden köar sedan i måndags många av Tübingens invånare som vill leva ett liv som påminner om tiden före pandemin.
Vid sex teststationer i innerstaden köar sedan i måndags många av Tübingens invånare som vill leva ett liv som påminner om tiden före pandemin. Foto: Markus Schreiber/AP

Snabbtester som fungerar som en ”dagsbiljett” öppnar för restaurangbesök, shopping och teater. Modellen testas i sydtyska Tübingen som ett alternativ till nedstängning när smittsiffrorna stiger och vaccinationstakten är låg.

Publicerad
Vi hoppas kunna hitta en väg att möjliggöra mer normalitet, säger delstaten Baden-Württembergs regeringschef Winfried Kretschmann.

Vi hoppas kunna hitta en väg att möjliggöra mer normalitet, säger delstaten Baden-Württembergs regeringschef Winfried Kretschmann.

Foto: Sebastian Gollnow/TT
Annons

BONN Vid sex teststationer i innerstaden köar sedan i måndags många av Tübingens invånare som vill leva ett liv som påminner om tiden före pandemin. Där delas gratis snabbtest ut som de själva genomför och som personal sedan dokumenterar i en ”dagsbiljett”.

Dokumentet är giltigt i en dag, alltså så länge som ett negativt resultat med stor sannolikhet visar att man inte är smittad. Det är inträdesbiljetten till allt som i dag är stängt eller hårt begränsat, respektive riskerar att få stänga ner när smittsiffrorna klättrar över nivån på 100 smittade per 100 000 invånare under en sjudagarsperiod.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons