Så skriver brittisk press: "We're out"

En seger för vanliga människor, utropar brittiska tabloiden The Sun. England och Wales skickade Storbritannien ur EU, skriver skotska The National.

Så skriver brittisk press om lämna-resultatet.

Publicerad
Annons

1 / 6

Daily Mirror – Spår Boris Johnson som nästa premiärminister

"We're out" (Vi är ute) är rubriken på brittiska Daily Mirrors förstasida idag, efter att Storbritannien vaknat upp till ett land som är tydligt delat.

"Lämna- och stannagrupperna måste påbörja läkningsprocessen", skriver tidningen och syftar till det tydliga stanna-beskedet från Skottland och Nordirland, medan Wales och England röstat för att landet ska lämna EU.

Tidningen skriver i sin nätupplaga idag om hur Boris Johnsson, tidigare borgmästare i London och en av landets ledande brexitförespråkare, fick höra burop och anklagelser som "förrädare" av folkmassor utanför hans hem och fick bilen stoppad av arga cyklister – men spår ändå att han blir landets nästa premiärminister.

Annons
Annons

2 / 6

The Sun – "See EU later"

Brittiska tabloiden The Sun kör en ordvits på sin sajt under midsommarafton.

"See u later!" och "We are taking back control" är några av tidningens rubriker efter att de mest aktiva för lämna-kampanjen gläds åt folkets vilja att lämna EU. Londons förre borgmästare Boris Johnson lovar att ta kontroll över landets lagar och gränser och Ukips Nigel Farage utropat resultatet som "a victory for ordinary people – en seger för vanliga människor".

Annons
Annons

3 / 6

Daily Mail – Cameron i tårar

Tabloiden Daily Mail avslöjar att de brittiska bankerna är de stora vinnarna på spekulationerna kring brexitomrösningen.

I sin nätupplaga var det stora fokuset under dagen att Boris Johnson spekuleras ta över premiärministerposten när David Cameron avgår i oktober, något han meddelade efter brexitresultatet på fredagsförmiddagen.

"David Cameron chokes back tears" trumpetar tidningen ut i nätupplagan medan Johnson lovar att driva ett nytt "great" Britain.

Annons
Annons

4 / 6

The Guardian – farliga konsekvenser med beslutet

Den största morgontidningenthe Guardian lyfter på sin förstasida fram partiledarnas försöka att nå det delade landet efter "en bitter folkomröstning"

Boris Johnson lovar på tidningens nätsida att det inte kommer att bli några stora förändringar på kort sikt och att det inte är någon brådska med utträdet.

I en analys lyfter man också fram de många "farliga konsekvenser med beslutet att lämna EU".

Annons
Annons

5 / 6

The National – England och Wales får en känga

"Scotland has spoken – what now" frågar sig skotska The National på dagens förstasida.

"Scotland har röstat översvallande för ett stanna, men England och Wales skickar ut Storbritannien ur EU", skriver tidningen idag i sin nätupplaga.

Dessutom diskuteras vems felet var att stanna-sidan förlorade.

Annons
Annons

6 / 6

The Telegraph – Brexitivrare lovade lojalitet till Cameron

På sin förstasida idag lovar flera företrädare för exit-falangen att man även fortsättningsvis har förtroende för att premiärminister ska fortsätta att leda landet, även vid en brexit.

Det tog dock inte många timmar innan Cameron meddelade att han inte skulle sitta kvar vid makten.

På sin nätupplaga idag listar man istället möjliga efterträdare och Boris Johnson, aktiv lämna-förespråkare och fd borgmästare i London, kallar läget för Storbritannien efter Camerons avgång för en "glorious opportunity".

Prova SvD digital 1 månad gratis kundservice.svd.se
Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons