ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Brexitavtal hyllas – men kan ta tid

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak och EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen skakar hand efter att de hållit måndagens presskonferens.
Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak och EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen skakar hand efter att de hållit måndagens presskonferens. Foto: Dan Kitwood/AP/TT

Avtalet mellan Storbritannien och EU, som är tänkt att lösa den infekterade Nordirlandsfrågan, välkomnas av bland annat USA och Frankrike. Men ännu är det oklart hur EU-skeptiker på hemmaplan ställer sig till överenskommelsen.

– Vi kommer inte ha bråttom, säger DUP-ledaren Jeffrey Donaldson.

TT-AFP
Publicerad

”Jag är säker på att både människor och företag i Nordirland kommer att kunna dra full nytta av de ekonomiska möjligheter som skapas av denna stabilitet och säkerhet”, säger USA:s president Joe Biden i ett uttalande.

Avtalet, som presenterades vid en pressträff på måndagseftermiddagen, ska enligt den brittiska premiärministern Rishi Sunak se till att varor kan ”flöda fritt inom Storbritannien” och ”slå vakt om Nordirlands invånares suveränitet”.

Laddar…