”Kanske behöver du en liten paus i relationen?”

Foto: Tomas Oneborg

”Det låter som du behöver fatta mod och granska din relation”, skriver psykologen i ett svar på en fråga om att foga sig efter partnerns kritik – trots att man inte håller med.

Publicerad
Annons

FRÅGA: Under semestern har jag varit bortrest två veckor med min partner och särbo. Vi har ett förhållande sedan ett år. Vi var nyligen utomlands och vid ett tillfälle sa hon att hon tyckte att jag drack för mycket. Jag anser själv att min alkoholkonsumtion ligger väl inom det man kallar för vanligt på fritiden. Det innebär för min del en öl på eftermiddagen på en terrass, ett glas vin till middagen och en irish coffee på kvällen.

Jag kände mig dock provocerad att säga att alkohol inte var så väldigt viktigt för mig och att jag lätt kunde vara utan alkohol några dagar. Tillbaka på hotellet kom en glad restaurangägare och ville bjuda oss på en drink. "Ja, tack gärna", sa min partner och så frågade han mig "vad dricker du?" Jag svarade att jag ville ha vatten och det höll partnern med om trots att ägaren insisterade på en drink.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons