Rusande dieselpriser får partier att svänga

Energiminister Khashayar Farmanbar (S) och regeringen möter nya krav från riksdagspartier om åtgärder för att mildra effekterna av stigande dieselpriser. Arkivbild.
Energiminister Khashayar Farmanbar (S) och regeringen möter nya krav från riksdagspartier om åtgärder för att mildra effekterna av stigande dieselpriser. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

Stigande dieselpriser gör att flera partier är på väg att svänga om reduktionsplikten.

KD, M och V verkar ångra att de röstade för stegrade krav på inblandning av dyrare biobränsle i diesel och bensin förra året.

Lars Larsson/TT
Publicerad
Annons

– Vi vill att regeringen ska återkomma med sänkta nivåer i reduktionsplikten, även biodrivmedel har sina problem. Det är reduktionsplikten som driver priserna just nu, sade Vänsterledaren Nooshi Dadgostar till TT i veckan.

Samtidigt försökte Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna att få riksdagens miljö- och jordbruksutskott med på ett förslag om att se över reduktionsplikten och sänka kraven. Moderaterna gav dem sitt stöd men resten av utskottet, en majoritet, sade nej. Även Vänsterpartiet, trots partiledarens uttalande.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons