Epsteins vän hittad död i fängelset

Jeffrey Epstein greps i juli 2019 anklagad för att ha utsatt minderåriga flickor för människohandel, och hittades hängd i sin häktescell i New York månaden därpå.
Jeffrey Epstein greps i juli 2019 anklagad för att ha utsatt minderåriga flickor för människohandel, och hittades hängd i sin häktescell i New York månaden därpå. Foto: AP/TT

Den framstående franske modellagenten Jean-Luc Brunel, nära medarbetare till den framlidne miljardären Jeffrey Epstein, har hittats död i sin häktescell i Paris.

Brunel anklagades för att ha sexuellt förgripit sig på minderåriga flickor.

TT-AFP
Publicerad
Annons

Brunel stod åtalad för våldtäkt av minderåriga och har hållits häktad sedan december 2020. Misstankarna mot honom väcktes sedan kvinnor i utredningen mot Jeffrey Epstein vittnat om att de utsatts för övergrepp i Frankrike. Brunel frigavs en kort period i slutet av 2021 men fängslades sedan på nytt av hovrätten i Paris.

Franska åklagare bekräftar att Jean-Luc Brunel hittats död i sin cell i La Santé-häktet. En källa nära utredningen uppger att det finns tecken på att Brunel begick självmord, men uppgiften bekräftas inte av åklagare. Polisen utreder nu dödsorsaken, enligt källan. Brunels död innebär att hans ärende är avslutat.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons