ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Ann Linde: Kan hända när som helst

Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) är inte säker på att Rysslands president Vladimir Putin har bestämt sig för att attackera Ukraina. Arkivbild.
Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) är inte säker på att Rysslands president Vladimir Putin har bestämt sig för att attackera Ukraina. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

Omvärlden måste vara beredd på att krig mellan Ryssland och Ukraina kan bryta ut i helgen.

Det säger utrikesminister Ann Linde (S) som berättar att det finns oro för en attack under falsk flagg mot bussar med ukrainska flyktingar.

Erik Paulsson Rönnbäck/TT
Publicerad
Annons

USA:s president Joe Biden har på sistone varit ovanligt detaljerad i sina uttalanden om risken för krig mellan Ryssland och Ukraina – senast i går sade presidenten att han tror att Vladimir Putin har bestämt sig för att attackera Ukraina och huvudstaden Kiev inom de kommande dagarna. Men Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) är inte lika tvärsäker i sina uttalanden om risken för krig.

– Vi kan inte veta det. Mycket av diskussionerna har handlat om hur säkra vi kan vara på att Putin verkligen har fattat beslutet, säger Linde över telefon från München där hon deltar i den årliga säkerhetskonferensen tillsammans med representanter för länder i hela världen.

Laddar…