Annons

Byggföretag? Så skyddar du din personal i vinter

Att arbeta utomhus i kalla eller blöta miljöer kräver rätt sorts handskar och skor.
Att arbeta utomhus i kalla eller blöta miljöer kräver rätt sorts handskar och skor. Foto: Ejendals.

Du kanske har hört talas om att lager på lager är bäst om du ska arbeta utomhus i kyla. Men tänk på att dina händer och fötter är minst lika viktiga. Här är fem produkter som garanterat kommer att hålla dig varm – och säker på arbetsplatsen i vinter.

– Kalla händer blir stela vilket påverkar förmågan att arbeta effektivt och att hålla i verktyg och andra föremål, säger Mikael Baggens, affärsutvecklare på Ejendals.

Färre arbetsskador, ökad närvaro och produktivitet. Bra skyddshandskar och skor har fler fördelar än att bara hålla dig varm på arbetsplatsen.

– De flesta arbetsplatsolyckor drabbar händer samt fötter och halkolyckor är överrepresenterade. På vintern är det därför extra viktigt att minska riskerna att halka, säger Mikael Baggens.

Ejendals utformar högkvalitativa vinterprodukter som håller dig varm och torr under hela vintern. De är även smidiga och ergonomiska för att underlätta ditt arbete. Det handlar om både snygga och funktionella arbetshandskar samt skyddsskor för alla väder.

Här är vinters fem hetaste och säkraste produkter.

1. Varmfodrad skyddskänga

Jalas Heavy Duty 1378 är en varmfodrad vinterkänga för mycket kalla vintrar och krävande arbetsmiljöer.  Yttersulan har ett överlägset grepp på våt is och snö. Tåhättan i komposit och spiktrampskydd i stål.

Foto: Ejendals.
Ejendals.
Foto: Ejendals.

2. Ergonomisk och vattentät vinterhandske

Tegera Pro 9128 är en varmfodrad handske med touchscreen funktion. Den är tillverkad i det slitstarka syntetlädret Microthan+. Modellen har gul varselfärg för att ge extra skydd under mörka förhållanden. Tack vare dess diamantgreppmönster ger handsken bra grepp på hala ytor.

Foto: Ejendals.
Ejendals.
Foto: Ejendals.

3. Gore-tex-känga för mycket kalla vintrar

Jalas Heavy Duty 1398 Gtx är en vattentät och varmfodrad vinterkänga för mycket kalla vintrar och krävande arbetsmiljöer. Kängan har två stycken Boa på sidan för ökad passform och komfort. Yttersulan har ett överlägset grepp på våt is och snö. Tåhättan i komposit och spiktrampskydd av mjuk textil.

Foto: Ejendals.
Ejendals.
Foto: Ejendals.

4. Vattentät vinterhandske

Tegera 295 är en varmfodrad och populär handske i läder för kalla och våta arbetsmiljöer. Den ergonomiska designen ger en överlägsen långvarig komfort som motverkar trötthet i handen.

Foto: Ejendals.
Ejendals.
Foto: Ejendals.

5. Gore-tex-känga för normalkalla vintrar

Jalas Exalter 9998 Gtx är en vattentät och fodrad skyddskänga för våt och normalkall vinter. Kängan har Boa-snörning för bekväm av- och påtagning. Yttersulan ger ett mycket bra grepp på hala underlag. Tåhättan är av aluminium och spiktrampskyddet av mjuk textil.

Foto: Ejendals.
Ejendals.
Foto: Ejendals.