Annons

Tryffelpasta med svamp och spenat

En krämig och lite lyxig pastarätt med smak av tryffel, svamp och spenat. Passar utmärkt till både till vardag och fest.

Jennie Walldéns tryffelpasta med svamp och spenat passar perfekt när du vill laga middag snabbt och enkelt till hela familjen. Koka pastan al dente, och för att ta rätten till nya höjder: laga den med nya bronsvalsade pastan Al Bronzo från Barilla!

Barilla Al Bronzo är perfekt för trevliga middagar! Fyllig och al dente samtidigt som den binder såsen perfekt för en rik smakupplevelse. Jag tror att den speciella bronsvalsningen som Barilla kallar Lavorazione Grezza är svaret på varför nya Al Bronzo är så god!

Barilla Al Bronzo är en bronsvalsad pasta som tillverkas genom metoden ”Lavorazione grezza” vilket betyder att pastan pressas genom mikrograverade bronsstycken vid tillverkningen. Det är bronsvalsningen som ger Barilla Al Bronzo dess unika rika struktur av de klassiska formerna från Barilla.

Den gyllene bärnstensfärgen, den robusta karaktären och unika smaken kommer från Barillas egen blandning av utvalt durumvete. Resultat blir en mer al dente pasta. Barilla Al Bronzo pasta är gjord på en blandning av högkvalitativt durumvete som ger en pasta med en hög andel proteiner (över 14 procent) vilket medför en robust pasta med spänst. Durumvetets höga kvalitet i Barilla Al Bronzo tillsammans med bronsvalsningen ger en pasta med rik och härlig textur som binder såser för smakupplevelser värda att minnas.

Jennie Walldén

Jennie Walldén

Jennie Walldén är en folkkär tv-kock som publicerat ett flertal kokböcker. Hennes pastarecept är fulla av inspiration för goda middagar till både vardag och fest och samtidigt enkla att laga. I samband med lanseringen av Barilla Al Bronzo har hon komponerat ett antal pastarecept speciellt för Barillas nya bronsvalsade pasta gjort på utvalt durumvete. Låt dig inspireras och testa ett av Jennies recept nedan!

Tryffelpasta med svamp och spenat

4 portioner

Ingredienser:

400 g Barilla Linguine al Bronzo

500 g svamp, gärna blandat skogschampinjoner och ostronskivling

50 g smör

2 vitlöksklyftor, finhackade

2 dl grädde

3 nävar färsk spenat

några droppar tryffelolja (ta lite åt gången, smaken kan vara väldigt intensiv)

100 g riven parmesan

Salt och nymalen svartpeppar

Neutral matolja att steka i

Gör så här:

1. Koka linguine i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.

2. Skiva skogschampinjoner och riv ostronskivling med fingrarna till långa smala remsor. Stek i generöst med olja på hög värme till svampen fått lite färg.

3. Sänk till medelvärme, fös svampen åt sidorna i pannan och lägg i smör och vitlök i mitten. Låt steka till vitlöken blivit mjuk.

4. Tillsätt grädde, spenat, några droppar tryffelolja samt 1 dl pastavatten och rör om. Låt få ett uppkok och smaka av med salt och peppar.

5. Lägg pastan, riven parmesan och ytterligare 1 dl pastavatten i pannan. Rör om väl så den goda såsen täcker pasta och svamp. Ta av från spisen och servera genast!

Laddar…
Laddar…