Cheddarkränkt stjärnkock lyfts som odödlig
En fransk kändiskock som stämmer den ansedda Michelinguiden – då det i denna antytts att han använt cheddarost i en sufflé – får upprättelse.
Den konkurrerande guiden Gault et Millau utser Marc Veyrat till en av det franska kökets odödliga legendarer.
Veyrat hade fram till nyligen maximala tre stjärnor i Michelinguiden, men blev fråntagen en stjärna av en inspektör som enligt kocken fick för sig att han hade haft cheddar i en sufflé i stället för någon fransk kvalitetsost.
Veyrat – som är känd för att alltid bära en bred svart hatt och mörka solglasögon – fick dock revansch av Michelins konkurrent Gault et Millau på måndagskvällen. Han har erhållit en permanent plats i guidens särskilda akademi där den placerar de tio främsta namnen inom "la haute cuisine" – de odödliga inom det franska köket – såsom Guy Savoy, Alain Passard och Alain Ducasse.