ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Sölvesborg vill stoppa bokinköp på modersmål

Ska det bli stopp för inköp av böcker på alla elevers modersmål på Sölvesborgs skolbibliotek? Slutgiltigt beslut fattas i mitten av nästa månad. Arkivbild.
Ska det bli stopp för inköp av böcker på alla elevers modersmål på Sölvesborgs skolbibliotek? Slutgiltigt beslut fattas i mitten av nästa månad. Arkivbild. Foto: Christine Olsson/TT

Stoppa skolbibliotekens inköp av böcker på alla elevers modersmål. Så lyder förslaget när Sölvesborgs nya politiska ledning vill göra om biblioteksplanen.

Förslaget väcker uppmärksamhet – men är det tillåtet?

Anna Karolina Eriksson/TT
Publicerad

Bakom förslaget står det nya politiska Samstyret – SD, M, KD och lokala Sölvesborg- och Listerpartiet – som vill införa en ny biblioteksplan. Ärendet har precis avgjorts i kommunstyrelsens arbetsutskott, och ett slutgiltigt beslut väntas först i mitten av nästa månad, uppger Sölvesborgs kommunchef Lars Ericsson för TT.

Förslaget har, liksom en del av Sölvesborgspolitikernas andra förslag på sista tiden, väckt uppmärksamhet och kritik. Men enligt Marika Nilsson, en av Sölvesborgs två kommunjurister, är förslaget i enlighet med skollagen.

Laddar…