Handläggare: Sjukdom ger inte rätt till sjukpenning

En del läkare ägnar sig åt irrelevant argumentation istället för att beskriva de begränsningar i arbetsförmåga som handläggarna behöver veta, skriver Farouk Medina Ávila i en replik.
En del läkare ägnar sig åt irrelevant argumentation istället för att beskriva de begränsningar i arbetsförmåga som handläggarna behöver veta, skriver Farouk Medina Ávila i en replik. Foto: Claudio Bresciani/TT

Läkarna som kritiserar oss handläggare på Försäkringskassan visar en flagrant okunskap om sjukförsäkringen och sin egen roll i processen. Det skriver försäkringshandläggaren Farouk Medina Ávila i en replik.

Publicerad
Annons

En grupp allmänläkare kritiserar sjukförsäkringen och Försäkringskassans handläggare på SvD Debatt 10/7 och påstår att Försäkringskassan saboterar för läkare och föreslår därför ett nytt system, där primärvårdsläkarna får makten och ansvaret för att godkänna sjukskrivningar men som sedan befrias från den börda som den fortsatta sjukskrivningen och undersökning och bedömning av sjukdomstillståndet innebär. Enligt skribenterna är det obegripligt hur ett system växt fram där medicinskt outbildade handläggare på Försäkringskassan ska bedöma medicinska argument och ta medicinska beslut.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons