Gitarrläxan blev en hit på Spotify

Moa, 11 år, och Emma, 12 år, har ägnat många timmar åt att spela gitarr det senaste året.
Moa, 11 år, och Emma, 12 år, har ägnat många timmar åt att spela gitarr det senaste året. Foto: Lisa Arfwidson

Emma och Moa fick en uppgift på gitarrlektionen. Resultatet blev låten ”Lonely” som redan strömmats över 46 000 gånger. Nu vill tjejerna göra fler låtar.

Publicerad
Vill du lyssna på låten? Sök på ”Lonely” med  José Lucas (tjejernas  gitarrlärare).

Vill du lyssna på låten? Sök på ”Lonely” med José Lucas (tjejernas gitarrlärare).

Foto: Lisa Arfwidson
Vill du lyssna på låten? Sök på ”Lonely” med  José Lucas (tjejernas  gitarrlärare).

Vill du lyssna på låten? Sök på ”Lonely” med José Lucas (tjejernas gitarrlärare).

Foto: Lisa Arfwidson

Den 2 oktober kom Emmas och Moas egna låt ”Lonely” ut på Spotify. När vi träffas en vecka senare har låten redan fått nästan 19 000 lyssningar. I dag är den uppe i nästan 46 500.

– Det känns bra! Det är många i skolan som lyssnar på den och sätter på den när vi är i närheten, vilket kan vara lite jobbigt ibland, säger Moa.

Emma och Moa har ägnat många timmar åt att spela gitarr det senaste året, när de skapade ”Lonely”. Det började med att de fick en uppgift att skriva en egen melodi av sin gitarrlärare José.

– Vi ville skriva en riktig låt, inte bara göra en uppgift. Idén var att vi skulle skapa något som många kunde relatera till, säger Moa.

Vill du lyssna på låten? Sök på ”Lonely” med José Lucas (tjejernas gitarrlärare). Foto: Lisa Arfwidson

De spelade upp melodislingan på nästa gitarrlektion och José tyckte att det var en hit. De började skriva text och gjorde ändringar så att alla delar i låten skulle fungera ihop.

– Jag gillade själva resan med att göra låten. Hur vi började skriva och sedan de olika versionerna och hur vi ändrade texten. Bearbetningen tyckte jag var roligast, säger Emma.

”Lonely” är en blandning av påhittade stycken och saker Moa och Emma har upplevt själva. De hittade på en historia om en tjej som de sedan byggde texten kring.

– Den handlar om kärlek och vänskap, säger Emma.

Innan låten släpptes var de båda pirriga och förväntansfulla. De tänkte att deras närmsta vänner skulle lyssna på låten, men efter att några stora konton på Tiktok med miljontals följare spelat låten tickade antalet lyssningar på.

– Det var läskigt eftersom vi kan få kritik men jag har inte fått det än. Det känns bara coolt att några så stora på Tiktok har lagt upp vår låt, säger Emma.

Moa och Emma har nu planer på att skriva fler låtar och de har redan börjat på melodin till nästa. Efter deras första singel har tankarna på att fortsätta med musiken växt, kanske som en duo. Emma vill fortsätta spela gitarr eller trummor. Moa har artistdrömmar och vill stå på scen och sjunga för en stor publik.

– Det känns lite jobbigt eftersom jag har scenskräck, men jag vill ändå satsa på musiken, säger Moa.

Testa SvD Juniorjunior.prenservice.se
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons