ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Priset riskerar att bli väldigt högt”

Anna Starbrink, Liberalernas regionråd i Stockholm, är kritisk till partistyrelsens ställningstagande om att kunna ta aktivt stöd av SD.
Anna Starbrink, Liberalernas regionråd i Stockholm, är kritisk till partistyrelsens ställningstagande om att kunna ta aktivt stöd av SD. Foto: Claudio Bresciani/TT

Liberalernas syn på att frångå en samman­hållen budget är ett sätt att kunna samarbeta med SD i budgetfrågor, enligt Stockholmsliberalen Anna Star­brink. ”Priset riskerar att bli väldigt högt”, säger hon.

Karin Thurfjell
Publicerad

Liberalernas partistyrelse vill att Liberalerna ska kunna ingå i en borgerlig regering även om den får aktivt stöd av Sverigedemokraterna. På söndag avgörs om det blir partiets linje när ombuden på ett digitalt partiråd röstar om ställningstagandet.

I ett förtydligande av partistyrelsens hållning framkommer att L ser framför sig att dagens praxis om en sammanhållen budget ska kunna frångås. På så sätt ska en minoritetsregering kunna styra genom att göra upp om enskilda budgetfrågor med hoppande majoriteter i finansutskottet.

Laddar…