Tysklands svar på Tesla – en fullträff

Räckvidden denna vinterdag är runt 300 kilometer. Laddkapaciteten är 125 kW i 1st edition-bilarna.
Räckvidden denna vinterdag är runt 300 kilometer. Laddkapaciteten är 125 kW i 1st edition-bilarna. Foto: Pontus Lundahl/TT

Volkswagen är inne på andra kapitlet i sin elbilssatsning. ID-familjen växer och nu kommer ID 4 – en suv med utrymme för den stora familjen. Här finns dragkrok och möjlighet att ha takbox – och räckvidden i premiärversionen är nästan 50 mil.

Julia Brzezinska
Publicerad
Annons

Den tyska biljätten har gjort en helomvändning sedan dieselgate – skandalen med manipulerad mjukvara i dieselbilar – och satsar nu alla kort på digitalisering och elektrifiering, vilket betyder att man plöjer in 750 miljarder kronor de kommande fem åren.

Biltillverkarna väljer olika vägar in i framtiden. Tyskarna har, precis som Tesla, utvecklat sitt eget operativsystem medan Volvo slagit sig ihop med Google och integrerat ett Android-system. Det ska bli intressant att se effekterna av de olika strategierna. Volkswagen hoppas kunna göra en miljard transaktioner 2025 genom sitt infotainment – där en stor del av framtidens förtjänster ligger.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons