Fingerprint nya sensor läser av avtryck på hela skärmen

Biometriföretaget Fingerprint Cards har utvecklat en ultraljudssensorteknik. Arkivbild.
Biometriföretaget Fingerprint Cards har utvecklat en ultraljudssensorteknik. Arkivbild. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Biometriföretaget Fingerprint Cards har utvecklat en ultraljudssensorteknik med syftet att möjliggöra att fingeravtryck kan avläsas var som helst på en skärm på en smartphone eller annan enhet. Börskursen steg kraftigt på förmiddagen men dök på eftermiddagen.

TT
Publicerad
Annons

Nyheten om den nya sensorn kom i samband med bolagets teknikdag i Stockholm på onsdagen. Fingerprint har arbetat sedan förra året med den nya sensortekniken som skulle kunna lösa ett av mobiltillverkarnas stora problem på senare år – var ska de placera fingeravtryckssensorn? Numera täcker skärmarna på telefonerna nästan hela framsidan och därför har sensorerna hamnat på baksidan, inte sällan i närheten av kameraobjektivet. Många användare tycker den lösningen är dålig.

Vd Christan Fredrikson gjorde på presentationen klart att det återstår utvecklingsarbete och han hoppas att en del av detta kan göras tillsammans med några av bolagets nyckelkunder – telefontillverkare – under 2018. Han återkom upprepade gånger att den nya tekniken kommer att spränga gränser inom branschen.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons