ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
Skönhet

Bästa skönhetstricken

Smarta, enkla tricks som spar tid och minskar chansen att man gör fel? Här är 6 stycken, med ytterligare bonusknep.

Text: Caroline Hainer - 4 maj 2017

1. Spegeltricket
Lägg fickspegeln på bordet när du applicerar mascara. Minskar risken för kladd på ögonlocken med ca 95,8%

2. Kajaltricket
Tycker du att det är svårt att få till eyelinern? Gör en eyelinjer med kajal först, det är mycket lättare, och kör själva eyelinern ovanpå. Ingen kommer att märka din lilla genväg.

3. Concealertricket
En flytande concealer som också har lätt skimmereffekt (tänk Touche Èclat) dubblar också som konturskapare. Kör den inte bara under ögonen utan under ögonbrynen och längs med näsryggen. Den avancerade målar också bredvid ögonbrynets kant mot näsryggen, för att ytterligare markera brynen.

4. Sköljmedeltricket
Lite trött på din parfym men vill ändå inte slänga den? Eller gillar du din signaturdoft så mycket att du vill ha den omkring dig jämt? Köp oparfymerat sköljmedel och doftsätten den själv. Vissa pratar också om att spraya glödlamporna hemma så att värmen från dem, när de tänds, sprider doften i rummet. Nja, i måttlig mängd i så fall säger jag men tanken har onekligen någonting innovativt glammigt över sig.

5. Nagellackstricket
Du tycker att ditt glansiga nagellack skulle se bra mycket snyggare ut om det var matt? Blanda i lite majsstärkelse av typen Maizena i ditt klara överlack. Matt direkt.

6. Soltricksen
Lika bra att börja förbereda sig för sommaren redan nu. Varför inte, det höjer optimismen om inte annat. En naturligt svalkande och läkande after sun-produkt gör man genom att blanda gurka, rosenvatten och citronjuice i en mixer. Fyll sprayflaskan och ha med till stranden. Vill man avancera ytterligare fyller man en iskarta med blandningen och smörjer kroppen med iskuberna sedan. Svalkande på alla sätt. En dag på stranden är alltid trevligt men sand över hela kroppen inte lika nice. Pudra kroppen med baby powder eller talk så borstas sanden av lekande lätt. Motverka blåsor på fötterna och skavsår från flip-flops med att köra lite deodorant mellan tårna. Och när vi ändå är inne på fötter – en supersnabb skrubbprodukt för foten är att dela en potatis, doppa halvan i grovsalt och skrubba loss.