Annons

Här är anledningarna till att köpa laddhybrid

Laddhybriden är ett stort steg på vägen mot att åka helt elektriskt, utan att du måste kompromissa på något sätt. Du kan göra mycket av din dagliga körning helt på el, samtidigt som du inte behöver oroa dig över räckvidd eller tillgång till laddstationer.

Laddhybriden drivs av en förbränningsmotor (oftast bensin) i kombination med en laddbar elmotor. Miljömässigt är laddhybriden riktigt bra med låg bränsleförbrukning och låga utsläpp av koldioxid, samtidigt som den inte är beroende av laddstationer. Laddhybrider finns i många varianter och Volvo erbjuder alla sina sju modeller som laddhybrider.

45 km på ren el

Med ett fulladdat batteri i en Volvo laddhybrid tar du dig ungefär 45 km på ren eldrift. För många innebär det att stora delar av den dagliga körningen går att göra på eldrift, om bilen laddas dagligen. Att ladda batteriet fullt tar cirka 3,5 timmar och det smidigaste är att göra det hemma på natten. Du kan också välja att köra i hybridläge där bensin- och elmotor samarbetar för att ge dig så låg bränsleförbrukning som möjligt.

Ekonomiskt fördelaktig

En laddhybrid är dyrare i inköp än motsvarande bil med enbart förbränningsmotor. Men det innebär inte att laddhybriden är dyrare totalt sett. Volvos laddhybrider hamnar på Bonus-sidan av nya skattesystemet och du får ett bidrag från staten på cirka 10-25.000 kr. Skatten är också endast 360 kr/år, avsevärt lägre än för en vanlig bil. Sist men inte minst så har laddhybriderna visat sig vara eftertraktade som begagnade, vilket ger bra andrahandsvärde.

SUV, sedan eller kombi

I Volvos modellprogram finns tre SUV-modeller, två sedaner och två kombibilar. Allt från sjusitsiga XC90 till sportiga sedanen S60. Det spelar alltså ingen roll vilken sorts bil du behöver, du kan alltid välja en laddhybrid. Även dragvikten är väl tilltagen. Du som kör med husvagn, hästsläp eller annat tungt släp har inga problem att köra Volvos laddhybrider.