En miljard saknas för pensionssparare

Max Serwin dömdes till fängelse i sex år och nio månader i första delen av Falcon Funds-härvan och är åtalad också i den andra delen. Pensionsmyndigheten driver en skadeståndsprocess i Storbritannien, bland annat mot honom. Teckning från huvudförhandlingen i Stockholms tingsrätt.
Max Serwin dömdes till fängelse i sex år och nio månader i första delen av Falcon Funds-härvan och är åtalad också i den andra delen. Pensionsmyndigheten driver en skadeståndsprocess i Storbritannien, bland annat mot honom. Teckning från huvudförhandlingen i Stockholms tingsrätt. Foto: Petra Frid/TT

Över en miljard kronor kan svenska pensionssparare ha förlorat i skandalen kring Falcon Funds. I fyra år har Pensionsmyndigheten arbetat på att pengarna ska återbetalas.

– Vi försöker på alla möjliga sätt få tillbaka pengarna, säger Anna Åkesson, jurist på Pensionsmyndigheten.

Helena Wande/TT
Publicerad
Annons

Flera år av utredningsarbete kring det skandalomsusade pensionsbolaget Falcon Funds har lett till två åtal som bland annat rör grova bedrägerier mot det svenska premiepensionssystemet. I april dömdes fyra personer i tingsrätten till fängelse samt att betala stora belopp till staten, i den första delen av härvan. Åtalet i den andra delen väcktes tidigare i sommar och rättegången är planerad att börja den 17 augusti.

– Vi bedömer att den totala skadan ligger på över en miljard kronor, säger Anna Åkesson, enhetschef på juridikavdelningen på Pensionsmyndigheten.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons