ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Kurs ska få in fler utländska läkare i vården

"Vi är glada att staten stödjer satsningen på kompetensförsörjning av läkare", säger Sofia Rydgren Stale, ordförande i Läkarförbundet, i ett pressmeddelande. Arkivbild.
"Vi är glada att staten stödjer satsningen på kompetensförsörjning av läkare", säger Sofia Rydgren Stale, ordförande i Läkarförbundet, i ett pressmeddelande. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT
TT
Publicerad
Annons

Bara en av fem läkare som utbildats utanför EU eller EES har de senaste fem åren klarat kunskapsprovet som krävs för att få svensk läkarlegitimation. Nu har Sveriges läkarförbund beviljats 5,7 miljoner kronor från Arbetsförmedlingen till en förberedande kurs för att hjälpa fler läkare att bli godkända.

”Vi är glada att staten stödjer satsningen på kompetensförsörjning av läkare. Många av våra kolleger är utbildade utomlands och behövs för att klara av behoven i vården. Genom preparandkursen vill vi stärka deras kunskaper i den svenska hälso- och sjukvården men också i terminologin”, säger förbundets ordförande Sofia Rydgren Stale i ett pressmeddelande.

Laddar…