Skoterförare varnas för riskabla vårisar

Snöskoterförare bör alltid vara försiktiga så här års, eftersom vårsolen och värme gör att isarna snabbt kan bli sköra, säger Per-Olov Wikberg på Nationella snöskoterrådet. Arkivbild.
Snöskoterförare bör alltid vara försiktiga så här års, eftersom vårsolen och värme gör att isarna snabbt kan bli sköra, säger Per-Olov Wikberg på Nationella snöskoterrådet. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Kolla isen en extra gång och ta det säkra före det osäkra.

Det är budskapet från Nationella snöskoterrådet till den som planerar att ge sig ut på sjön med snöskotern under påsken.

TT
Publicerad
Annons

”Snöskoterförare bör alltid vara försiktiga så här års, eftersom vårsolen och värme gör att isarna snabbt kan bli sköra. Och som alltid kan sjöisar på vattenregleringsmagasinen vara särskilt svåra att bedöma om de är säkra”, säger Per-Olov Wikberg, samordnare vid Nationella snöskoterrådet, enligt ett pressmeddelande.

Flera fjällsäkerhetskommitteér har de senaste veckorna rapporterat att även om högt belägna sjöisar oftast är säkra, så är flera sjöisar tunnare och svagare än vanligt och manar till vaksamhet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons