Anders Q Björkman:Would you prefer this text in English?

Anders Q Björkman
Moderaterna föreslår att utländska lärare ska kunna undantas från krav på svenskkunskaper. På frågan hur det ska fungera vid föräldramöten där inte alla kan engelska, svarar M-ledaren Ulf Kristersson: ”Jo, det kan finnas en del såna bekymmer, men då får skolan och lärarlaget se till att de samtalen med föräldrar som måste ske på svenska, att de ska ske på svenska ändå.”
Moderaterna föreslår att utländska lärare ska kunna undantas från krav på svenskkunskaper. På frågan hur det ska fungera vid föräldramöten där inte alla kan engelska, svarar M-ledaren Ulf Kristersson: ”Jo, det kan finnas en del såna bekymmer, men då får skolan och lärarlaget se till att de samtalen med föräldrar som måste ske på svenska, att de ska ske på svenska ändå.” Foto: Marko Säävälä/TT

Uppmanar svenska politiker till lagbrott? Ja, ett nytt förslag om att lösa lärarbristen med pedagoger som inte kan svenska rimmar åtminstone illa med språklagen. Kanske börjar det bli dags att inrätta en statlig språkpolis?

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Eftersom Svenska Akademien de senaste veckorna med full kraft har ägnat sig åt inre konvulsioner, misstänker jag att De aderton inte riktigt har haft tid över för det som enligt stadgarna är deras ”yppersta och angelägnaste göromål”: ”at arbeta uppå Svenska Språkets renhet, styrka och höghet”.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons