Rådet vid terrorattentat: Fly innan du larmar

Poliserna Stefan Hector (tv) och Magnus Sjöberg från Noa informerar under en pressträff kring råd och rekommendationer om hur man bör agera om ett terrorattentat skulle ske. Syftet är att höja den generella medvetenheten hos allmänheten kring terrorism.
Poliserna Stefan Hector (tv) och Magnus Sjöberg från Noa informerar under en pressträff kring råd och rekommendationer om hur man bör agera om ett terrorattentat skulle ske. Syftet är att höja den generella medvetenheten hos allmänheten kring terrorism. Foto: Claudio Bresciani/TT

Polisen vill öka allmänhetens beredskap vid ett eventuellt terrorattentat. De viktigaste råden som ges i en ny informationsfilm är att fly och söka skydd – innan du ringer 112.

TT
Publicerad
Annons

– Utsätts man för en livsfara bör man sätta sig själv i säkerhet först, söka skydd om man inte kan fly och därefter larma för att vi ska kunna komma dit och avbryta, säger Magnus Sjöberg, chef vid polisens nationella taktisk råd.

Ett annat råd är att stänga av ljudet på mobiltelefonen och att undvika att ringa samtal i onödan till personer som befinner sig i riskområdet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons