ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Geely skapar Teslakonkurrent

Volvoägda Polestar 2 var först med att använda Googles Android Automotive. Nu bildar Volvo Cars ett nytt bolag för att sälja den digitala tekniken som behövs till andra.
Volvoägda Polestar 2 var först med att använda Googles Android Automotive. Nu bildar Volvo Cars ett nytt bolag för att sälja den digitala tekniken som behövs till andra. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Volvo Cars ägare Geely Holding bildar ett nytt elbilsbolag som siktar in sig på lite dyrare bilar som ska konkurrera med Tesla. Samtidigt skapar Volvo ett nytt företag som ska få fart på utvecklingen av digitala tjänster som används i bilarna.

Tomas Augustsson
Publicerad

Elektrifieringen och digitaliseringen av bilarna sätter tydliga spår hos biltillverkarna. Det märktes tydligt på tisdagen när den kinesiska Geelygruppens bolag, med Volvo Cars i spetsen, drog igång ett par nya storsatsningar.

Geely bildar nu ett nytt elbilsföretag, Zeekr, som sikta in sig på att sälja elbilar i en högre prisklass. Det innebär att bolaget ger sig in i lite av samma segment som Tesla.

Laddar…