SD redo att väcka eget misstroende mot Löfven

Jimmie Åkesson (SD) har bjudit in Nooshi Dadgostar (V) till ett samtal för att väcka en misstroendeförklaring mot Stefan Löfven (S).
Jimmie Åkesson (SD) har bjudit in Nooshi Dadgostar (V) till ett samtal för att väcka en misstroendeförklaring mot Stefan Löfven (S). Foto: Henrik Montgomery/TT, Björn Lindahl/TT

Vänsterpartiet kan rösta bort regeringen även om det är Sverigedemokraterna som väcker misstroendet. Och SD kommer att väcka misstroende så snart V säger sig sakna förtroende för regeringen – kanske med migrationen som motiv, säger en källa i partiet till SvD.

Publicerad
Annons

Klockan 10 på torsdag går Vänsterledaren Nooshi Dadgostars tidsfrist till Stefan Löfven ut. Då måste regeringen ha valt att antingen lämna hyreslagen oförändrad eller att endast genomföra förändringar i den som är förhandlade med och accepterade av Hyresgästföreningen.

Båda alternativen innebär att utredningsförslaget om fri hyressättning i nyproduktion som presenterades i början av juni slängs i papperskorgen. Om Socialdemokraterna inte går Vänsterpartiet till mötes kommer Nooshi Dadgostar att försöka fälla regeringen.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons