Första flytten till NKS gick enligt planerna

Flytten av de 20 hjärtpatienterna till de nya lokalerna i Nya Karolinska i Solna gick helt enligt planerna under söndagen. Det var idel nöjda miner hos vårdansvariga på Karolinska och de många ansvariga landstingsråd som dök upp under pressträffen på sjukhuset.

– Det är skönt att flytta, det här har vi förberett oss för i flera år, kommenterade sjuksköterskan Ellen Gustavsson Segerhag, omvårdnadschef på Tema hjärta och kärl.

Fredrik Mellgren
Publicerad
Annons

Flytten inleddes redan tidigt på söndagsmorgonen och det tog några timmar att köra de 20 patienterna i kulverten från den gamla och nu stängda thoraxbyggnaden till den nya. Några av patienterna behövde intensivvård och kördes med respirator och övervakades hela tiden av läkare och annan vårdpersonal. Andra var nyopererade och några var inlagda för medicinering.

– Det gick väldigt bra allting men så var ju också allt exakt planerat minut för minut. Tekniken fungerade liksom alla larm och den övriga utrustningen. Och patienterna sa efteråt att de kände sig säkra och trygga, berättar Camilla Settergren som var mottagande hjärtläkare denna första dag på NKS.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons