Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Min helg: ”Jag kan inte få nog av chokladglass”

Idol-domaren Nikki Amini varvar familjeluncher i Täby med sena kvällar på Sturehof.

Text: Olivia Hagéus - 18 augusti 2017
Annons

Inleder fredagen med pilates innan jag åker till min frisör Antonio Axu för att fixa håret inför Idol. Sedan direkt till studion, där träffar jag de andra jurymedlemmarna – Kishti Tomita, Alexander Kronlund och Anders Bagge. Tillsammans går vi igenom körschemat för kvällen. Efteråt äter vi middag, vanlig husmanskost. Jag är inte vegetarian men försöker undvika rött kött och fläsk av miljöskäl. Sedan är det dags för smink och så kör vi igång sändningen vid åtta.

Vi stannar kvar en stund efter programmet för att ge intervjuer till media på plats, och publiken vill gärna ta selfies. Vid midnatt drar ett gäng från teamet in mot stan för att ta en väldigt sen after work på Sturehof. De kan oftast ta emot större sällskap och ställer upp med mat om man är hungrig. Jag beställer en toast Skagen och ett glas champagne. Söta drinkar är inte min grej, så jag avslutar kvällen med en Ramlösa citron med vodka (det blir nästan varannan vatten) innan det är dags att röra sig hemåt. Det är kul men utmattande att vara i livesändning eftersom man måste prestera maximalt varje sekund, så när jag kommer hem är jag helt slut.

Annons
Annons

På lördag morgon vaknar jag innan nio. Min man Niklas fixar kaffe åt oss båda. Jag tittar på Nyhetsmorgon medan han lagar min favoritfrukost – omelett med soltorkade tomater, lök, jalapeños, champinjoner och ost. Med tv:n på i bakgrunden äter vi i lugn och ro innan vi sätter på oss träningskläderna och beger oss till tennisbanan i Hagaparken.

Det blir en lång, varm dusch hemma innan vi träffar några vänner och kollegor på Riche. Min man och jag träffades när vi båda jobbade på Universal, så vi känner samma folk. Det underlättar.

Dricker en bloody mary innan jag unnar mig köttbullar. Våra luncher brukar alltid bli längre än planerat, och i dag blir vi kvar till klockan sju på kvällen. Jag gillar att äta långsamt, njuta av sällskapet och drinkarna.

Efteråt rör vi oss till Teaterbaren precis bredvid. Känner mig lite trött och byter ut champagnen mot en espresso martini som genast piggar upp. Klockan hinner slå tolv innan Niklas och jag rör oss hemåt. Vi började se Game of thrones nyligen och somnar framför ett avsnitt.

Tidigt på söndagen upprepar vi samma frukostprocess – kaffe och Nyhetsmorgon, medan min man lagar äggröra med toast och avokado. Efter frukost städar vi lägenheten, något vi sällan har tid med under de stressiga veckodagarna.

Söndag betyder familjedag. Vi tretiden åker vi hem till mina föräldrar i Täby och möts av min syster och systerbarn. Mamma har lagat en god persisk gryta med ris. Jag är väldigt bortskämd när det gäller persisk mat eftersom mamma lagar den så bra, men äter jag inte här åker jag till Vanak i Akalla som lagar stans näst bästa persiska mat.

På vägen hem köper vi chokladglass från Sia, som jag inte kan få nog av, men innan jag kan slappna av helt går jag igenom veckans jobb. Efteråt installerar vi oss i soffan med den nyinköpta glassen och fortsätter att titta ikapp på Game of thrones. Jag somnar tidigt.

Annons