ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
Resa

Håll kylan i sommarvärmen

Sommar är inte lika njutbart för alla. Att spendera för mycket tid i hettan kan fortare än anat ruinera en välplanerad outfit eller eftertänksamt stylad frisyr. Med solen i zenit är svettandet ett återkommande problem för många semestrande nordbor. Följ dessa tips för att undvika fläckar i armhålan på din nya vita linneskjorta, retsamma blickar från härdade medelhavsbor och fuktiga loafers.

Text: Fabian Midby - 18 juli 2017

Skippa vitlöken
Du är vad du äter. Kryddiga, feta och svårsmälta maträtter bör undvikas för att undvika svettattack. För mycket kaffe och alkohol resulterar också lätt i högre kroppstemperatur.

Var noga i duschen
Införskaffa en kroppstvål som är snäll mot huden och tvätta områdena där du svettas extra ordentligt. Torka med en ren handduk till snustorr så håller sig bakterierna borta. Solkräm tillsammans med svett är ett recept för finnar. Tvätta ansiktet med en cleanser som inte torkar ut men löser upp oljiga porer. En gel eller lättare serum och solkräm på det så är du redo för stranden. Kladdiga, feta och parfymerade produkter kan du lämna hemma.

Packa rätt
För att undvika utslag, irriterad hud och en snabbt förbrukad resväska så bör svala kläder i material som andas utgöra majoriteten av din semesterlook. Hur snyggt det än må vara så ingen sko värd blåsor eller svamp. En snygg sandal eller tygsko kan gå långt. Om det är riktigt illa kan det vara bra att förbereda innersulan med kroppspuder eller införskaffa korta strumpor som inte täcker din brunbrända ankel.