”Fel när regeringen vill styra byggmaterial”

Det finns idag ingen vetenskaplig grund för att kunna säga att ett visst byggmaterial är mer klimatsmart och miljövänligt än något annat. Därför blir det fel när politiker vill styra byggmaterial och därmed bidrar till att snedvrida konkurrens. Det skriver Malin Löfsjögård, vd för Svensk Betong och adjungerade professor vid KTH.

Publicerad
Malin Löfsjögård, vd Svensk Betong, kritiserar bostadsminister Peter Eriksson som uttalat sig om  byggegenskap och fördelar med trä – utan att det finns något som styrker detta.

Malin Löfsjögård, vd Svensk Betong, kritiserar bostadsminister Peter Eriksson som uttalat sig om byggegenskap och fördelar med trä – utan att det finns något som styrker detta.

Foto: Krister Larsson/TT, Pressbild
Annons

Behovet av nya bostäder i Sverige är fortfarande mycket stort. Boverket uppskattar att fram till 2025 behövs det byggas cirka 600 000 nya bostäder i landet. Det framtida byggandet måste vara långsiktigt, det måste vara hållbart, det måste vara ekonomiskt försvarbart och det måste inte minst innebära rätt material på rätt plats ur ett livscykelperspektiv.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons