Viggo Cavling: Årets bästa brunch

Att bruncha är härligt, det är sen gammalt. SPG:s Viggo Cavling har tagit tempen på Stockholms bästa brunchställen.

Viggo Cavling
Publicerad
Annons
Foto: The Winery Hotel
The Winery Hotel
Foto: The Winery Hotel
Foto: Anders Fredriksén
Anders Fredriksén
Foto: Anders Fredriksén

1. Winery Kitchen

Rosenborgsgatan 20, Solna

www.thewineryhotel.se

Jag trivs bäst innanför tullarna, bakom höga murar vill jag bo... Men det är faktiskt värt en egen bil- eller bussresa att åka hit och äta brunch. Italiensk mat när den är som bäst, pigg service och suveräna drinkar. Betongklumpen i Solna vid Sveriges mest brusande motorväg är inte vacker, men döljer en riktig krogpärla. Avsluta med en lång promenad i Hagaparken på andra sidan plåtfloden.

Annons
Annons
Foto: Sturehof
Sturehof
Foto: Sturehof

2. Sturehof/Stockholms matmarknad

Stureplan 4

www.sturehof.com

Lördagar och söndagar älskar jag att sitta i ljusgården eller upp på hyllan till vänster bakom fiskdisken och äta några smörrebröd och ta en öl och en snaps. Det gjorde min pappa med mig och det hoppas jag att mina söner gör med mina barnbarn om 50 år. Att Sturehof behåller sin unika plats i mitt hjärta har många förklaringar. Det viktigaste är tid. En krog som haft öppet sedan 1897 blir unik i sin uthållighet. Gäster kommer och går, blott krogar som Sturehof består.

Foto: Nytorget 6
Nytorget 6
Foto: Nytorget 6

3. Nytorget 6

Nytorget 6

www.nytorget6.com

Boka bord och du hamnar i den vackra matsalen med utsikt mot Sveriges gulligaste torg. Boka INTE bord och du landar i källaren. Inte lika elegant, men maten funkar fint både för små och vuxna. Jag är ofta kritisk när jag går en trappa ner, men jag har aldrig lämnat denna gatu- OCH källarkrog besviken.

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons