Inkassobolag varnar: "Hushåll närmar sig en gräns"

Antalet inkassoärenden för personer över 60 år har ökat med 50 procent det senaste året – inkassobolaget Intrum Sverige höjer nu ett varningens finger. "Personer i den här ålderskategorin är extra sårbara", säger vd Fredrik Backman. Arkivbild.
Antalet inkassoärenden för personer över 60 år har ökat med 50 procent det senaste året – inkassobolaget Intrum Sverige höjer nu ett varningens finger. "Personer i den här ålderskategorin är extra sårbara", säger vd Fredrik Backman. Arkivbild. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Allt fler får svårare att betala sina fakturor, och antalet inkassoärenden i Sverige ökar dramatiskt. Utvecklingen går särskilt fort bland personer över 60 år, och nu håller landets största inkassobolag upp ett varningens finger:

– Det kan finnas hushåll där ute som närmar sig en gräns av vad de klarar av, säger Fredrik Backman, vd på Intrum Sverige.

TT TT
Publicerad
Annons

En stor del av de ekonomiska transaktionerna i Sverige flyttar ut på nätet. Fler och fler mindre köp finansieras med kortsiktiga krediter – det samtidigt som den starka ekonomin driver på transaktionsvolymerna på marknaden i stort.

– Att vi ser fler inkassokrav är nog inte så konstigt. Men det senaste året har den här utvecklingen gått ganska fort, och då tycker vi att det är läge att höja en varningens finger, säger Fredrik Backman, vd på Intrum Sverige.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons