Staten inför rätta i norska HD

Miljöorganisationerna Greenpeace och Natur och ungdom har stämt norska staten för att ha öppnat för oljeexploatering i Barents hav. Nu ska målet prövas av Högsta domstolen. Från vänster advokat Ketil Lund, Truls Gulowsen, ledare för Greenpeace Norge och Ingrid Skjoldvær, ledare för Natur och ungdom. Arkivbild.
Miljöorganisationerna Greenpeace och Natur och ungdom har stämt norska staten för att ha öppnat för oljeexploatering i Barents hav. Nu ska målet prövas av Högsta domstolen. Från vänster advokat Ketil Lund, Truls Gulowsen, ledare för Greenpeace Norge och Ingrid Skjoldvær, ledare för Natur och ungdom. Arkivbild. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix/TT
TT
Publicerad
Annons

Miljöorganisationerna Greenpeace och Natur och ungdom har förlorat i två rättsinstanser, men nu ska deras stämning mot norska staten prövas av Högsta domstolen.

Miljöorganisationerna stämde staten under 2016 för att den öppnat för utvidgad oljeexploatering i Arktis. Saken har prövats i två instanser, senast i januari i år då hovrätten frikände staten.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons