Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Resa

”En hike är bästa botemedlet för jetlag”

Designern Marlene Abraham äter middag hemma hos en bohemfamilj på Ibiza och löptränar längs Mallorcas kust.

Text: Frida Lagerblad - 5 september 2019
Annons

1 Hotel Brooklyn Bridge, New York

När jag är i Brooklyn hänger jag alltid på 1 Hotel Brooklyn Bridge, som har en grym pool på taket och den mest fantastiska utsikten över Manhattan. Det ligger dessutom i väldigt promenadvänliga kvarter, som gjorda för att bara strosa runt i. Sen avslutar jag gärna dagen med en middag på Colonie, min kompis restaurang, några avenyer söderut.

Adress: 60 Furman St, Brooklyn.

La Paloma, Ibiza

En riktig bohempärla uppe i bergen med god mat, avslappnad atmosfär och härlig inredning. Det känns nästan som att man hälsar på hemma hos familjen som driver stället, med hemlagad mat och grönsaker odlade runt knuten. Om sommaren sitter man under träden i fruktträdgården där de odlar apelsiner, citroner och mandariner. Det doftar helt otroligt gott.

Annons
Annons

Adress: Carrer Can Pou, 4, Sant Llorenç de Balàfia.

Valldemossa till Deia, Mallorca

Foto: Alamy

På nordvästra delen av Mallorca hittar man en av tidernas bästa löprundor, från Valldemossa till Deia och tillbaka igen. Varmt, ansträngande och otroligt vackert. Terrängen är lagom kuperad och ibland har man tur nog att finna sig själv helt ensam med de milsvida vyerna av Tramuntanabergen. Det finns ingen bättre start på dagen.

Hôtel Costes, Paris

Mitt absoluta favorithotell i alla kategorier och som stått sig i alla år. Om jag inte lyckas boka rum så poppar jag alltid förbi på en lunch, middag eller drink när jag är i stan. Det är på något sätt omöjligt att vara i Paris och hålla sig borta från Hôtel Costes. Det är dessutom ett toppenställe om man vill spana på folk.

Adress: 239-241 Rue Saint-Honoré.

Victoria Peak, Hong Kong

Foto: Alamy

Inget hjälper så bra mot jetlag som en hike uppför Victoria Peak. Ett enkelt sätt att fly stadspulsen och en lagom jobbig tur för en stadsbo som jag, men väl värt ansträngningen för att belönas med den vackra utsikten över Hongkong. Om man inte orkar ta sig an berget för egen maskin kan man alltid ta linbanan.

Marlene Abraham är designer och grundare av klädmärket Mayla, som fick pris på NK galan.

Annons