ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
Carl Cederström: ”Jag berättar för vänner om mitt nyfunna jag som är lika delar japansk munk och amerikansk hemmafru.”
Carl Cederström: ”Jag berättar för vänner om mitt nyfunna jag som är lika delar japansk munk och amerikansk hemmafru.” Foto: Staffan Löwstedt

”Ett år utan sex – gråter som när jag var barn”

Arga unga män som lever i ofrivilligt celibat kallas incels. Män som frivilligt avstår från fysisk intimitet gör inte lika mycket väsen av sig. Carl Cederström ger en inblick i livet som guldmunk.

Text: Carl Cederström. Foto: Staffan Löwstedt.
Uppdaterad
Publicerad

På påskafton 2019 börjar jag vika plastpåsar i små trianglar. Jag sliter ut allt det gamla från mörka garderober och bortglömda skafferier. Jag viker kläderna i prydliga kuvert och häller över mat i genomskinliga plastlådor som jag klistrar dymo-etiketter på. Jag slutar gå ut och börjar baka bröd och planterar blommor och växter.

Att sublimera, lär jag mig från ordboken, är en företeelse som är nära förknippad med sexuella drifter och syftar till att överföra något till ett högre plan, i synnerhet genom andlig, intellektuell, konstnärlig, vetenskaplig eller altruistisk verksamhet. Till vilken av dessa upphöjda verksamheter som plastpåsvikning hör får jag aldrig svar på.

Laddar…