ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Bästa Market-konstmässan på Liljevalchs någonsin

Lars Nittve framför verk av Nathalie Djurberg och Hans Berg, som visas av Milanogalleristen Gio Marconi.
Lars Nittve framför verk av Nathalie Djurberg och Hans Berg, som visas av Milanogalleristen Gio Marconi. Foto: Staffan Löwstedt

Röda mattan är utrullad på trappan upp till Liljevalchs. Nu pågår konstmässan Market med ett 30-tal av Skandinaviens främsta gallerister och en handfull internationella kollegor. Tillsammans representerar de många av Nordens bästa konstnärer, såväl etablerade som helt unga.

Clemens Poellinger
Publicerad

Nytt för i år är att man skapat en vip-lounge inredd av antikhandeln Modernity. Det avgränsade utrymmet i Liljevalchs största sal är inrett med vackra möbler och objekt från 1900-talets mitt av det slag som internationella besökare förknippar med skandinavisk design.

Att koppla ihop samtidskonst med inredning är en tydlig trend i årets upplaga av den pågående Stockholm art week, ett paraply-evenemang där Market är den främsta attraktionen, men som rymmer mängder av andra konsthändelser. Inredning, lifestyle och konst samsas bland annat i utställningen ”C/o Stockholm” i butiken med det välvalda namnet Dusty deco och på Nordiska galleriet.

Laddar…