Michelinkrogen jublar efter stjärnbeskedet

Adam Dahlberg och Albin Wessman har drivit restaurangen Adam/Albin i 6 år.
Adam Dahlberg och Albin Wessman har drivit restaurangen Adam/Albin i 6 år. Foto: Ari Luostarinen

Lyckan är stor på restaurang Adam/Albin efter att de tilldelats en stjärna i Guide Michelin. Samtidigt finns en oro för stigande priser och en osäker omvärld. ”Det är tufft men vi får parera det på olika sätt”, säger kocken Adam Dahlberg.

Publicerad
Restaurangen har 18 anställda och de är glada att de kunde behålla samtliga under coronapandemin.

Restaurangen har 18 anställda och de är glada att de kunde behålla samtliga under coronapandemin.

Foto: Ari Luostarinen
Adam/Albin blandar olika matkulturer och smaker. En av signaturrätterna är en handskuren råbiff med tryffel.

Adam/Albin blandar olika matkulturer och smaker. En av signaturrätterna är en handskuren råbiff med tryffel.

Foto: Ari Luostarinen
Tre nya svenska restauranger belönades med en Michelinstjärna under årets gala i Stavanger.

Tre nya svenska restauranger belönades med en Michelinstjärna under årets gala i Stavanger.

Foto: Ari Luostarinen
Annons

Albin Wessman håller stolt upp den vita kockrocken. På bröstet lyser den röd: Michelinstjärnan.

– Det känns väldigt häftigt, säger han.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons