Hur säker var regeringen på vår coronastrategi?

PODD | Trots att dödstalen sköt i höjden så stod regeringen fast vid Sveriges coronastrategi. Men nu kan SvD avslöja okända dokument som visar att det inom regeringen fanns tvekan kring den väg Sverige valt – och att statsministern tycks ha undanhållit information från coronakommissionen.

SvD
Publicerad
Annons

Våren 2020. Det nya coronaviruset sprider sig som en löpeld över världen och land efter land stänger ner . Överallt talas det om utegångsförbud, igenbommade restauranger, affärer och stängda skolor.

Men Sverige väljer en egen väg. Här fortsätter mycket som vanligt. Folkhälsomyndigheten förespråkar frivilliga åtgärder, och fokus ligger på social distansering.

Men det enade stödet för FMH:s linje som Sveriges politiker visade upp var inte riktigt så enat som det såg ut. Det visar en granskning som SvD har gjort. Egna beräkningar gjordes, och möten med forskare som stod för avvikande åsikter hölls parallellt.

På en kvart får du veta hur det gick till bakom kulisserna under pandemins första vår. Med SvD:s reportrar Erik Nilsson och Per Kudo.

Efter reklamen visas:
Hur säker var regeringen på vår coronastrategi?

Lyssna på Dagens story

Dagens story produceras av Svenska Dagbladet och distribueras av Acast. Förutom att lyssna här på SvD.se kan du även höra podden i följande kanaler:

Hitta podcasten genom att söka efter ”Dagens story” – eller klicka på länkarna.

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons