Annons

Behandla depression genom att titta på tv

Solen lyser med sin frånvaro. De ljusa timmarna är få och D-vitamintillskotten ett måste. Tänk om du kunde få tillgång till det viktiga ljuset när du vill. Med Prime Videos nya serie kan du transformera ditt tv-tittande till en nyttig ljusterapi-session när det passar dig.

Här uppe i Skandinavien är vintrarna mörka och långdragna. Vissa vintermånader är ljustimmarna nere på så låga nivåer att att det knappt märks när natt blir dag. Tyvärr resulterar mörkret i att många drabbas av årstidsbunden depression eller SAD. Den trenden snappade Prime Video upp. De bestämde sig för att ge sin sin publik lite ljus i vintermörkret. Lösningen blev “The Light”.

Det vi nordbor behöver

The Light är en helt unik serie som är framtagen helt efter den skandinaviska publikens behov. Skaparna bakom serien tog sig an projektet genom att utgå från vad publiken behöver, hellre än vad publiken vill ha. Och de behövde ljus.

Serien består av sex episoder á 20 minuter som alla fungerar som ljusterapi-sessioner. Precis som vid vilken annan serie som helst, inleds varje episod med en trailer och tillhörande musik. Skillnaden är att i stället för att sedan mötas av skådespelare och en snyggt filmad scen, möts publiken av en starkt skinande bildskärm.

Ljusterapi i ditt vardagsrum

Ljusterapi används ofta som behandling av årstidsbunden depression och har påvisade positiva effekter. Utsätts kroppen och hjärnan för starkt ljus under dagtid minskar produktionen av sömnhormonet melatonin, och kroppen känns piggare. “The Light” ger publiken möjligheten att ta ljusterapin till hemmet och hjälpas genom vintermörkret, utan avancerade special-lampor. Det enda du behöver är Prime Video och en skärm. “The Light” har premiär den 18 februari.