Bara godkänt för Hellströms turnépremiär

Håkan Hellström startade sin sommarturné med en spelning på Stadion i Stockholm i går.
Håkan Hellström startade sin sommarturné med en spelning på Stadion i Stockholm i går. Foto: Maja Suslin/TT

Godkänt – men inte mycket mer. När pressen ger sin dom över Håkan Hellströms turnépremiär på Stockholms Stadion i går kväll stannar betyget i de flesta fall på en trea, och gästartisterna utnämns i stället till den stora behållningen.

TT
Publicerad
Annons

Aftonbladets Markus Larsson hyllar gästerna Erik Lundin, Silvana Imam och särskilt First Aid Kit. "När systrarna Söderberg kommer in börjar konserten att flyga", skriver Larsson, men tycker att Hellströms nya turné i övrigt mest känns som en favorit i repris och konstaterar att konceptet inte har förändrats på flera år. Ibland är spelningen fenomenal, men Larsson saknar tiden när Hellström var "en oregerlig orkan". "Det går inte att explodera hur mycket eller hur länge som helst", skriver Larsson och sätter tre plus.

Expressens Anders Nunstedt tycker att Hellström satsar för mycket på säkra kort i låtlistan och att likheterna med tidigare Ullevikonserter är slående. Samtidigt brottas Sveriges störste popstjärna med förväntningar på en skyhög, nästan orättvis nivå. Men finalen utmynnar till en jubelfest där "Håkan och hans band låter blixten slå ned gång på gång", och betyget blir tre getingar.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons