Recension

Allas älskare, ingens älsklingPer Hagmans bästa tid är nu

På resande fot. Per Hagman rör sig lika lätt över  såväl nationsgränser som bargolv i sin nya roman.
På resande fot. Per Hagman rör sig lika lätt över såväl nationsgränser som bargolv i sin nya roman. Foto: Petra Hallberg

I sin nya självbiografiska roman fortsätter Per Hagman sitt pubertala uppror mot allt vad makt heter. Som bäst är han dock när han naket och ärligt skriver om sig själv.

Publicerad
Annons

Att åldras med värdighet är inte lätt för någon. Men det måste vara ännu svårare om man varit så inflytelserik under en viss epok att man kommit att förknippas med den och därtill gjort ungdomen till ett av sina mest framträdande signalement. Det vill säga om man är som Per Hagman, som efter att ha passerat fyrtioårsåldern fortsatt leva den kringflackande tillvaro som tog sitt avstamp i 90-talets klubbscen.

"Allas älskare, ingens älskling" är titeln på Per Hagmans sjunde roman, en självbiografisk reseberättelse som ansluter till "Att komma hem ska vara en schlager" från 2004. på den nya romanen hade också kunnat vara "Alltid tärna aldrig brud", en rad som återkommer med jämna mellanrum och som ringar in ungefär samma känsla: att inte höra hemma någonstans men att samtidigt kunna skapa sig ett liv på mer eller mindre vilken bar som helst.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons